De intake
De eerste afspraak is altijd een gesprek. Daarin stellen we uw probleem of vraag vast. Vervolgens maken we röntgenfoto’s om te kijken welke behandelingsmogelijkheden er zijn. En we nemen een gezondheidsvragenlijst met u door.
Voor ieders veiligheid verzoeken wij u om ons steeds te informeren omtrent medische bijzonderheden, zoals zwangerschap, medicijngebruik, ziektes, infecties, afwijkingen, etc.
Patiënteninformatie wordt niet aan derden door gestuurd of verteld zonder overleg met de tandarts en met mede weten van de patiënt. Alle informatie blijft binnen het praktijkpand, behalve als het informatie betreft voor een specialist of huisarts, die de informatie nodig heeft voor medisch onderzoek (verwijzing). Wanneer u uw dossier opvraagt of wanneer een dossier overgedragen moet worden bijvoorbeeld in verband met verhuizing, dan wordt er een machtigingsformulier voor het overdragen van een dossier ingevuld en ondertekend.
Daarna wordt een kostenraming gemaakt. En -waar mogelijk- een aanvraag voor een vergoeding van de verzekering opgesteld.
De ingreep
Het aanbrengen van een implantaat is een relatief kleine, operatieve ingreep. Een plaatselijke verdoving is voldoende voor een pijnloze behandeling. Het implantaat wordt -onder het tandvlees- in het aanwezige bot geplaatst. Dit duurt tussen de 30 en 60 min. Het sneetje in het tandvlees wordt gehecht met een hechting, die vanzelf oplost.
Tijdelijke voorziening
Na de behandeling kan de noodvoorziening (noodkroon, plaatje of zelfs gebit) gewoon weer gedragen worden. U loopt dus nooit zonder tanden. En ook niet met een gat tussen de tanden.
Bijzondere gevallen
Soms bevat een kaak te weinig bot om direct te kunnen implanteren. Er zijn dan extra behandelingen nodig om de kaak met bot of kunstbot aan te vullen. Vaak bieden verkorte implantaten ook een oplossing.
De opbouw
Afhankelijk van de botkwaliteit kan na 6-12 weken de definitieve voorziening gemaakt worden. Daarvoor zetten we allereerst een “dopje” door het tandvlees op het implantaat. Met een kleine verdoving is dat pijnloos.
Daarna nemen we afdrukken. Hiermee maakt de technieker een nieuwe kroon, brug of kunstgebit voor op deze kunstwortel(s).
Privacyregeling en geheimhouding
Patiënteninformatie wordt niet aan derden doorgestuurd of verteld zonder overleg met de tandarts en met medeweten van de patiënt. Alle informatie blijft binnen het praktijkpand, behalve als het informatie betreft voor een specialist of huisarts, die de informatie nodig heeft voor medisch onderzoek (verwijzing). Als u uw dossier opvraagt of wanneer een dossier overgedragen moet worden – bijvoorbeeld in verband met verhuizing- dan wordt u gevraagd een machtigingsformulier voor het overdragen van uw dossier te ondertekenen.