Een implantaat? Onder uw tand, kies of kunstgebit?

Waar moet u nou op letten?

Zorg dat u een A-merk implantaat krijgt. Waarom?

A-merken geven levenslange garantie op het materiaal en zijn voor u niet duurder! Bovendien garanderen ze meer dan 30 jaar nalevering. Dus vraag ook naar die garantie, als u een implantaat krijgt.

Dat is handig, want soms -na 1 of 30 jaar- moet er een opzetstukje vervangen worden. Dat is onoplosbaar als het onderdeel niet meer bestaat of leverbaar is. Grote kans dat u dan alleen daarvoor een nieuw implantaat moet hebben!

Het klinkt gek, maar een A-merk is voor u vaak niet duurder. De maximum prijs van een implantaat is namelijk wettelijk bepaald. U betaalt soms hetzelfde bedrag; ook als uw tandarts een mindere kwaliteit implantaat gebruikt.

Lees meer

Hoeveel duurder is dat?

Niets! De overheid heeft de materiaalkosten van een implantaat op 290 euro vastgesteld, ongeacht het merk. Aan een goedkoper merk verdient dus de implantoloog. Vraag ook om gebruik van originele onderdelen op dat implantaat. Bij alternatieve tussenstukjes is de garantie niet meer geldig. Bij A-merk onderdelen bent u volledig verzekerd van een goedgekeurd en degelijk onderdeel.

Lees meer

Kan ik bij iedere tandarts terecht?

Nee, maar er zijn wel tandartsen die implantaten kunnen plaatsen. Eigenlijk moet u van tevoren kijken hoeveel ervaring en kennis uw behandelaar op dit specifieke gebied heeft. De plaatsing van een implantaat is een kleine chirurgische ingreep. Niets om u zorgen over te maken. Maar het vraagt wel ervaring en specialistische kennis.

Lees meer

Implantoloog

U kunt vragen om een verwijzing naar een impantoloog. Dat is een specialist op dit gebied. (register erkende implantologen www.nvoi.nl) Eigenlijk verwijzen veel tandartsen al door; zeker als u geen gemakkelijke kaak hebt.

Er zijn zeer veel commerciële aanbieders van implantaten verschenen. Vaak bieden ze korte-termijn-oplossingen. Het lijkt ook logisch om  snel en goedkoop klaar te zijn. Helaas zie ik in mijn praktijk  -bij een second opinion- vaak de teleurstellingen en ellende van deze behandelingen.

 

Er is tegenwoordig zoveel mogelijk. Digitale technieken hebben de mogelijkheden tot herstel van tanden en kiezen tot een hightech precisie gebracht.

Gewoon niet van echt te onderscheiden.

Dr.Felix Guljé, implantoloog

Lees meer